WordPress onderhoud- laat al het werk uit handen nemen!

Je website staat. Zoals we dat bij YellowSite noemen, hebben we je eerste level uitgespeeld. Maar met één level nemen wij geen genoegen. Graag zorgen wij er namelijk voor dat we meerdere levels met je kunnen uitspelen. Één level daarvan is dat je website goed bijgehouden wordt. Wellicht dat je nu denkt; dat level kan ik prima zelf uitspelen. Dan is het goed om dit artikel even door te nemen, zodat je weet waar je aan begint.

WordPress en onderhoud
Allereerst is het goed om te weten dat WordPress een Open Source Systeem is. Dit houdt in dat iedereen kan bijdragen aan WordPress. Dit is positief voor jou als gebruiker. Stel dat er een probleem is met WordPress, wordt er snel gehandeld. Zo komen er regelmatig updates uit. Soms zijn dit kleine updates, maar het kan ook zijn dat het hele nieuwe functionaliteiten heeft. In dat geval is het niet altijd ‘Updaten en klaar’.

Houd hackers tegen!
Een klein nadeel van WordPress kan de populariteit zijn. WordPress is namelijk niet alleen onder de gebruikers populair, maar ook onder de hackers. Om de hackers geen toegang te geven tot je platform, is het belangrijk om je WordPress website goed te verzorgen. Je kan zelf al een begin maken door een moeilijk wachtwoord in te stellen. Daarnaast kan je beveiligingslekken voorkomen door updates uit te voeren. Het is namelijk bewezen dat hackers voornamelijk binnenkomen op websites die niet up-to-date zijn.

Maak gebruik van de nieuwste functionaliteiten
Als gebruiker wil je natuurlijk, naast een veilig en snel platform, ook gebruik maken van de nieuwste functionaliteiten. Hiervoor is het belangrijk dat je regelmatig je plugins updatet. Ook is het goed om WordPress te voorzien van een update als deze beschikbaar is. Er zijn vaak nieuwe functionaliteiten toegevoegd, of bestaande functionaliteiten verbeterd. Dit wordt gedaan om de gebruiker een completer en beter beheersysteem te bieden voor de website.

Back-ups
Naast het updaten van je website, moet je een back-up niet vergeten. Het kan namelijk zomaar voorkomen dat je een foutje maakt op de website, waardoor heel (of een deel van) de website weg is. Met een back-up kunnen we gemakkelijk alles voor je terugzetten. YellowSite zorgt bij WordPress onderhoud er altijd voor dat er per kwartaal een back-up gemaakt wordt van jouw website, zo blijft ook jouw content veilig!

Uitbesteden aan YellowSite
Zoals ik hierboven al schetste, lijkt het voor een gebruiker vaak makkelijk om WordPress onderhoud zelf uit te voeren. Toch wil het weleens voorkomen dat er problemen zijn bij het updaten van de website. Je website kan bijvoorbeeld niet meer functioneren. Om ervoor te zorgen dat je geen schade toebrengt aan je website, kun je WordPress onderhoud het beste uitbesteden. YellowSite heeft veel ervaring met WordPress onderhoud. Hierdoor zijn we in staat om eventuele problemen snel op te lossen en kunnen wij altijd support op je website garanderen. Daarnaast zorgen we ervoor dat updates niet vergeten worden! Zo kan jij altijd optimaal gebruik maken van je website. Wil je meer informatie over een WordPress onderhoudscontract? Kijk dan eens hier.